Skip to main content
VKG-keurmerk

Het VKG-keurmerk: Wat betekent het voor onze klanten?

Bij Ecokozijnen staan we voor kwaliteit, duurzaamheid en klanttevredenheid. Om deze waarden te waarborgen, werken we met het VKG-keurmerk. Maar wat betekent dit keurmerk nu precies voor u als klant? We vertellen u graag wat het inhoudt en waarom het zo belangrijk is als u kiest voor kunststof kozijnen.

De vier pijlers van het VKG-keurmerk

Het VKG-keurmerk is hét keurmerk voor leveranciers van kunststof kozijnen. Een leverancier komt in aanmerking voor dit keurmerk als ze voldoen aan de vier pijlers van het keurmerk:

  • Kwaliteit
  • Garantie & Waarborgfonds
  • Controle & transparantie
  • Duurzaamheid

We lichten deze vier pijlers graag toe.

1. Kwaliteit 

Wanneer u kiest voor kunststof kozijnen van Ecokozijnen, kiest u automatisch voor kwaliteit. Het VKG-keurmerk stelt namelijk strenge eisen aan de productie en montage van kunststof kozijnen. Dit betekent dat alleen bedrijven die aan deze hoge eisen voldoen, hun producten mogen voorzien van het VKG-keurmerk. Deze normen passen we iedere dag toe, vanaf het eerste contact met de klant tot en met de laatste kleine afwerking.

Het VKG-keurmerk ziet erop toe dat alle schakels in het productieproces, van toeleverancier tot fabrikant, voldoen aan de hoogste standaarden. De kozijnen die wij leveren worden geproduceerd volgens de VKG-kwaliteitseisen, die nog een stap verder gaan dan de wettelijke normen van het Nederlandse Bouwbesluit en Europese regelgeving. Hierdoor bent u verzekerd van kunststof kozijnen die niet alleen aan de wettelijke eisen voldoen, maar zelfs deze overtreffen.

Bij Ecokozijnen werken we uitsluitend met gecertificeerde monteurs die getraind zijn volgens de normen van het VKG-keurmerk. Dit betekent dat uw kozijnen niet alleen van hoge kwaliteit zijn, maar ook op een vakkundige manier worden geplaatst. De kwaliteit van de montage is namelijk net zo belangrijk als de kwaliteit van de kozijnen zelf.

2. Garantie & VKG Waarborgfonds

Een ander belangrijk voordeel van het VKG-keurmerk is de uitgebreide garantie die u krijgt. Zo bieden we standaard 10 jaar garantie op onze producten en diensten, iets wat vanzelfsprekend is binnen het VKG-keurmerk. 

Maar het VKG-keurmerk biedt nog meer zekerheid dankzij het VKG Waarborgfonds. Dit fonds garandeert dat uw project altijd wordt afgerond, zelfs als de oorspronkelijke leverancier onverhoopt niet in staat is om de werkzaamheden af te maken. Dit overkomt ons eigenlijk nooit, maar mocht dit ooit het geval zijn, dan neemt een ander VKG-gecertificeerd bedrijf de opdracht over zonder extra kosten voor u. Lukt dit om wat voor reden dan ook niet, dan krijgt u uw aanbetaling terug. Hierdoor heeft u als klant de geruststellende zekerheid dat uw investering beschermd is.

Bij de oplevering van uw kozijnen ontvangt u een VKG-keurmerkcertificaat. Dit certificaat is uw bewijs van garantie en is gekoppeld aan uw kozijnen. Bewaar dit certificaat goed, want hiermee kunt u altijd aanspraak maken op het VKG Waarborgfonds, zelfs als u in de toekomst besluit uw woning te verkopen.

3. Transparantie en onafhankelijke controle

We geloven in transparantie en duidelijkheid richting onze klanten. Daarom werken we graag samen met het VKG-keurmerk. Het keurmerk staat voor duidelijke communicatie en heldere leveringsvoorwaarden, zodat u altijd weet waar u aan toe bent. Hierdoor komt u niet voor verrassingen te staan tijdens of na de uitvoering van uw project.

Om deze kwaliteit te waarborgen, worden bedrijven met het VKG-keurmerk jaarlijks gecontroleerd door onafhankelijke keurmeesters. Zij nemen steekproeven bij alle bedrijven die het keurmerk voeren en controleren of de producten en diensten voldoen aan de strenge kwaliteitseisen. Deze controles zorgen ervoor dat u kunt vertrouwen op de betrouwbaarheid en de service die u bij Ecokozijnen ontvangt.

4. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in onze samenleving, en dat geldt ook voor de kunststof kozijnen die wij leveren. Kunststof kozijnen met het VKG-keurmerk dragen bij aan een duurzamer milieu. Bijvoorbeeld omdat ze gemiddeld uit 20% gerecycled materiaal bestaan. We verwachten dat dit percentage zal in de toekomst alleen maar toenemen. Bovendien zijn kunststof kozijnen uiterst geschikt voor hoogwaardig isolatieglas zoals dubbel glas, triple glas en HR++ glas.

Kunststof kozijnen met het VKG-keurmerk hebben een lange levensduur, vaak wel 50 tot 75 jaar. Daarna, aan het einde van hun levensduur, worden de kozijnen gerecycled, zodat ze weer kunnen dienen als grondstof voor nieuwe kozijnen, of andere producten. Hierdoor zijn kunststof kozijnen met het VKG-keurmerk een duurzame keuze, iets waar we bij Ecokozijnen een groot belang aan hechten. Het VKG-keurmerk stimuleert dit hergebruik van oude kunststof kozijnen. Ongeveer 75% van alle oude kunststof kozijnen wordt momenteel gerecycled, en dit percentage groeit. Zo dragen we bij Ecokozijnen, samen met andere gerenommeerde bedrijven binnen de sector, bij aan een duurzame toekomst. 

Tot slot zorgen kunststof kozijnen met het VKG-keurmerk voor uitstekende isolatie vanwege hun lage U-waarde. Een lage U-waarde houdt in dat uw woning beter geïsoleerd is, waardoor u minder energie verbruikt om uw huis warm te houden in de winter en koel in de zomer. Hierdoor bespaart u niet alleen het milieu, maar ook uw energierekening. 

Het VKG-keurmerk is er voor u

Het VKG-keurmerk biedt u als klant vele voordelen. Het staat voor kwaliteit, garantie, transparantie en duurzaamheid. Door te kiezen voor kunststof kozijnen met het VKG-keurmerk, kiest u voor een product dat voldoet aan de hoogste standaarden in de branche. U kunt erop vertrouwen dat uw kozijnen lang meegaan, goed isoleren en dat u bij problemen altijd terug kunt vallen op het VKG Waarborgfonds.

Bij Ecokozijnen werken we met het VKG-keurmerk omdat we geloven in de waarde die het biedt aan onze klanten. Namelijk de zekerheid die het keurmerk geeft dat u investeert in een kwaliteitsproduct dat wordt geplaatst door gecertificeerde professionals. Daarnaast draagt u bij aan een duurzamer milieu dankzij het recyclebare karakter van onze kunststof kozijnen.

Het VKG-keurmerk is meer dan alleen een sticker. Het is een garantie voor kwaliteit, duurzaamheid en klanttevredenheid. Bij Ecokozijnen zijn we trots om met dit keurmerk te werken, omdat het ons in staat stelt om u de beste producten en service te bieden. Of u nu op zoek bent naar nieuwe kunststof kozijnen, deuren of andere gevelproducten, u kunt erop vertrouwen dat uw project wordt uitgevoerd met de hoogste zorg en volgens de strenge eisen van het VKG-keurmerk.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het keurmerk of heeft u interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op. Wij staan klaar om u te voorzien van deskundig advies en om samen met u te zorgen voor een prachtig eindresultaat. Ontdek de vele voordelen van onze producten.

Garantie, VKG-keurmerk